alumni@dmst.aueb.gr

Alumni Career Stories – eBusiness – 12.2014

Στις 9 Δεκεμβρίου 2014 το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνλογίας με αφορμή την επιλογή των κατευθύνσεων για τους φοιτητές του τμήματος διοργάνωσε και φέρος μια ημερίδα ενημέρωσης με θέμα “Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία στην Πράξη:
Σημερινές Προκλήσεις και Ευκαιρίες” εστιάζοντας στις κατευθύνσεις eBusiness και Πληροφοριακά Συστήματα. Η συζήτηση για την αυξανόμενη ζήτηση για επαγγελματίες καταρτισμένους σε ψηφιακές δεξιότητες παρά το υψηλό επίπεδο της ανεργίας στην Ευρώπη είναι ολοένα και πιο έντονη. Πολλοί απόφοιτοι του ΔΕΤ σίγουρα έχουν ιδιαίτερη εμπειρία στον συγκεκριμένο κλάδο, και η ανταπόκριση της Αγγελικής, της Εύας, της Ιωάννας, του Πάρι και του Κωνσταντίνου ήταν άμεση στην πρόσκληση του Συλλόγου Αποφοίτων για να συμμετέχουν σε μια συζήτηση μαζί με τον Γιώργο Αυγουστίδη (co-founder Skroutz.gr), τον Στέλιο Ηλιάκη (co-founder Sleed) και όλους τους φοιτητές του Τμήματος.

 

Οι τοποθετήσεις και η συζήτηση  είχαν θέμα τις προκλήσεις και ευκαιρίες απασχόλησης στην αγορά εργασίας του eBusiness και τα επιθυμητά προσόντα τα οποία χρειάζονται και μπορεί κάποιος να αποκτήσει στις σπουδές του αλλά και παράλληλα με αυτές.

Εμείς κρατήσαμε πέντε τοποθετήσεις των αποφοίτων μας και μπορείτε να δείτε το σύνολο της συζήτησης στο video της ημερίδας.

Παιδιά, μην επαναπαύεστε μόνο με όσα σας δίνει η σχολή. Προσπαθήστε να κερδίσετε όσα περισσότερα ερεθίσματα μπορείτε τώρα που είστε μικροί και έχετε άπλετο χρόνο. Μπείτε σε blogs και διαβάστε, συνδεθείτε με αποφοίτους και ρωτήστε… Δείτε και αυτό, δείτε και το άλλο. Αργά ή γρήγορα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Εγώ συναντήθηκα πρώτη φορά με το UX  σε μια απαλλακτική εργασία. Ξεκίνησα να το ψάχνω μόνη μου, το αγάπησα και τώρα είμαστε ένα!
Εύα Καβαλιώτου, UX Analyst – Uxlab | 2009

 

Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, να είστε ανοιχτοί σε νέες γνώσεις και ευκαιρίες. Δοκιμάστε και απορρίψτε ή προχωρήστε το κάθετι μέχρι να φτάσετε σε αυτό που αγαπάτε. Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνετε μια επιλογή ή να αλλάξετε κάποια που δεν σας εκφράζει.
Αγγελική Γαλανοπούλου, Search & Perfomance Executive – RepriseMedia | 2008
 
Η συμμετοχή σου στις ομαδικές εργασίες του κύκλου σπουδών προσομοιώνει σε κάποιο βαθμό μία ρεαλιστική επαγγελματική κατάσταση, εμπεριέχοντας τις τριβές, τον ενθουσιασμό, την ομαδική σκέψη, την επιτυχία καθώς και την αποτυχία. Είναι μια ιδανική ευκαιρία να εφαρμόσεις την θεωρία στην πράξη και να την εμπεδώσεις καλύτερα. Εάν συνεχίσεις τις σπουδές σου στο εξωτερικό, προσέγγισε ανθρώπους διαφορετικών πολιτιστικών υποβάθρων, θα διδαχθείς διαφορετικούς τρόπους κοινωνικής και επαγγελματικής επικοινωνίας οι οποίοι θα αποτελέσουν χρήσιμα εφόδια για τη μετέπειτα καριέρα σου. Όταν αναζητήσεις δουλειά πρόσθεσε λίγο “θράσος” και πολύ “εφευρετικότητα” στον τρόπο που θες να ασκήσεις πειθώ στους μελλοντικούς σου εργοδότες. Τέλος, μην ξεχνάς ποτέ ότι είσαι ΔΕΤάριος και θα βρίσκεις πάντα τη βέλτιστη λύση.
Πάρις Ζιώγκας, Quality Assuranse Supervisor – Skroutz | 2007

 

Η σημερινή εποχή έχει ευκαιρίες, προκλήσεις και δυσκολίες! Η αναζήτηση εργασίας πρέπει να είναι άμεση συνδεδεμένη με τα αντικείμενα που μας ενδιαφέρουν. Ας μην ξεχνάμε ότι θα αποτύχουμε, θα δυσκολευτούμε & θα κάνουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν αλλά πάντα μέσα από την πορεία που χαράσουμε γινόμαστε καλύτεροι.
Ιωάννα Μαντζουράτου, Campaign Manager – Persado | 2008

 

Μην σας φοβίζουν τα δύσκολα. Ό,τι και αν κάνετε να προσπαθείτε να βρείτε πώς θα το κάνετε καλύτερα και πιο αποδοτικά. Σε όποιον τομέα και αν δουλεύετε, προσπαθείτε να χωθείτε σε διάφορα πράγματα για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει πραγματικά. Κάθετι που προκύπτει όσο βαρετό και δύσκολο και αν είναι, έχει κάτι να σας μάθει.
Κωνσταντίνος Σταύρου, eBusiness Technical Consultant – Sleed | 2009